Het proces voor volwassenen

Voor volwassenen

Elk persoon is uniek en verdient een behandeling op maat. Dit betekent dat we gaan onderzoeken wat er aan de hand is en hoe we je het beste kunnen helpen. Met elkaar wordt daarna een persoonlijk behandelplan opgesteld. Als het nodig is, werken we samen met andere zorgaanbieders binnen GOED Ridderkerk. Dat kunnen huisartsen zijn, maar ook de fysiotherapeut of de GGD.

De eerste afspraak bij de logopedist

De eerste afspraak is het intakegesprek. Bij dit gesprek worden je persoonsgegevens geregistreerd en de hulpvraag verder geanalyseerd. Hierna volgt een logopedisch onderzoek en worden ook eventuele achterliggende problemen in kaart gebracht. Na het onderzoek wordt er een diagnose gesteld en bepalen we in overleg of behandeling zinvol is. Als dat zo is stellen we een plan van aanpak voor de behandeling op.

Neem bij de eerste afspraak de volgende informatie mee:

  • Een verwijsbrief van de (huis)arts
  • Het pasje van de zorgverzekering
  • Een geldig identiteitsbewijs: paspoort, rijbewijs of ID-kaart
  • Overige gegevens en verslagen die belangrijk zijn, zoals een screeningsformulier van de school

Inhoud en duur van de behandeling

Tijdens de behandeling doen we oefeningen die je mee naar huis krijgt. Het is belangrijk dat thuis de oefeningen ook gedaan worden. Zo worden de beste resultaten gehaald.

Na enige tijd evalueren we het verloop van de behandelingen. Samen besluiten we of de logopedie wordt voortgezet of kan worden beëindigd. De behandeling wordt afgesloten als de doelen zijn behaald en we beiden tevreden zijn over het resultaat.

Eén behandeling duurt 25 minuten. De resterende 5 minuten gebruiken we om in de computer de behandeling te verwerken. Meestal plannen we één afspraak per week gedurende een periode van 8-12 weken. Dit zijn gemiddelden. In sommige gevallen is intensiever of langduriger behandelen gewenst.

Aanmelden en afspraak maken

Aanmelden kan op verschillende manieren. Per e-mail via info@logopediedepraatstoel.nl of telefonisch via 0180 – 434 184. Als je voorkeur hebt voor één van onze logopedisten, dan kun je dat aan ons doorgeven. Het gehele behandeltraject werk je, in principe, met dezelfde logopedist.